הנסיון הראשון שלנו בהכנת גבינה לא הניב שום תוצאות...
נראה לי שכל כך התלהבנו מהטנדר עם העיזים שהתייחסנו לגבינה כפרט שולי ופחות מרתק ... וכידוע לכולנו "אוכל עושים באהבה או שלא עושים בכלל"... אז יכול להיות שבגלל שהחלב לא קיבל את אהבתנו, הוא איכזב ולא הפך לגבינה...
אז כל מה שצריך כשעושים גבינה מחלב זה: סיר, קערה, מסננת, בד חיתול, כף מעץ, יוגורט או מיץ לימון וחלב.
בנסיון השני כבר היינו יותר חכמים... מצאנו המון מתכונים באינטרנט...הרבה דומה, הרבה שונה... החלטנו לשלב בין כמה מתכונים ולתת לעשיית הגבינה הזדמנות נוספת....
שלב א': למצוא את הטנדר הכחול עם העיזים... ולבקש 4 שקיות של חלב עיזים טרי טרי....אם אין טנדר כחול עם עיזים בהישג יד אפשר להשתמש בחלב רגיל מהסופר
שלב ב': לחמם את החלב ל76 מעלות בשביל הפיסטור, לתת לו להיות ככה 10 שניות ולהוסיף 2 כפות יוגורט ו2 כפיות מיץ לימון.
שלב ג': לכסות את הסיר עם מגבת ולתת לו לעמוד בטמפרטורת חדר כל הלילה.... הולכים לישון :)
שלב ד': קמים בבוקר רעננים ומעבירים את הגבינה הקרושה לבד חיתול, תולים ונותנים לנוזלים להתנקז... בינתיים הולכים לאוניברסיטה ללמוד קצת סינית ולפגוש חברים...
שלב ה': חוזרים הביתה ומגלים שבתוך הבד יש גבינה!! מתבלים קצת ומחכים למחר בבוקר... סוף סוף תהיה לנו ארוחת בוקר ישאלית עם גבינת עיזים תוצרת בית !!
תנובה תיזהרי!! לנו יש עיזים!!
בתאבון לכולם!
נראה לי שכל כך התלהבנו מהטנדר עם העיזים שהתייחסנו לגבינה כפרט שולי ופחות מרתק ... וכידוע לכולנו "אוכל עושים באהבה או שלא עושים בכלל"... אז יכול להיות שבגלל שהחלב לא קיבל את אהבתנו, הוא איכזב ולא הפך לגבינה...
אז כל מה שצריך כשעושים גבינה מחלב זה: סיר, קערה, מסננת, בד חיתול, כף מעץ, יוגורט או מיץ לימון וחלב.
בנסיון השני כבר היינו יותר חכמים... מצאנו המון מתכונים באינטרנט...הרבה דומה, הרבה שונה... החלטנו לשלב בין כמה מתכונים ולתת לעשיית הגבינה הזדמנות נוספת....
שלב א': למצוא את הטנדר הכחול עם העיזים... ולבקש 4 שקיות של חלב עיזים טרי טרי....אם אין טנדר כחול עם עיזים בהישג יד אפשר להשתמש בחלב רגיל מהסופר
שלב ב': לחמם את החלב ל76 מעלות בשביל הפיסטור, לתת לו להיות ככה 10 שניות ולהוסיף 2 כפות יוגורט ו2 כפיות מיץ לימון.
שלב ג': לכסות את הסיר עם מגבת ולתת לו לעמוד בטמפרטורת חדר כל הלילה.... הולכים לישון :)
שלב ד': קמים בבוקר רעננים ומעבירים את הגבינה הקרושה לבד חיתול, תולים ונותנים לנוזלים להתנקז... בינתיים הולכים לאוניברסיטה ללמוד קצת סינית ולפגוש חברים...
שלב ה': חוזרים הביתה ומגלים שבתוך הבד יש גבינה!! מתבלים קצת ומחכים למחר בבוקר... סוף סוף תהיה לנו ארוחת בוקר ישאלית עם גבינת עיזים תוצרת בית !!
תנובה תיזהרי!! לנו יש עיזים!!
בתאבון לכולם!
ממש מגניב! כל הכבוד! אנחנו למדנו איך לעשות חביתה וסלט עם בצל ירוק...כמעט אותו דבר
השבמחק